KOSTBAAR 

MAAR NOOIT 

TEN KOSTE

VAN DE AARDE 

De laatste decennia veroorzaakt de mens steeds meer activiteiten die de aarde ernstig bedreigen. Exploitatie van natuurlijke grondstoffen en ecosystemen leidt helaas vaak tot grote problemen, die in veel gevallen nog generaties lang zullen blijven bestaan voordat ze zijn opgelost. Bij het ontwerpen van juwelen werkt Saddal daarom al jaren bewust en principieel uitsluitend met 100% gerecycled en conflictvrij platina, goud en diamanten die binnen een gereguleerde handel zijn aangekocht uit een volledig traceerbaar traject. Hierbij houden we constant oog voor de soms met mijnbouw geassocieerde, menselijke of milieutechnische problemen. Vanzelfsprekend certificeert en signeert Saddal ieder juweel als een unieke Saddal. Met dit certificaat garanderen wij dat het platina, goud en diamanten conflictvrij en binnen een gereguleerde handel zijn aangekocht en dat ze 100% gerecycled worden geproduceerd volgens een volledig gecontroleerd proces. Want juwelen mogen kostbaar zijn, maar nooit ten koste gaan van de aarde.

Ons goud

"Bij atelier Saddal zijn we trots op onze toewijding aan ethisch verantwoord goud. Al ons goud wordt zorgvuldig gerecycled, wat bijdraagt aan duurzame praktijken en het verminderen van de impact op het milieu. Onze toewijding strekt zich ook uit tot het waarborgen van een toeleveringsketen die vrij is van elke associatie met slavernij. Met elk stuk kun je genieten van de schoonheid van ons goud, wetende dat het niet alleen voortreffelijk vakmanschap weerspiegelt, maar ook een bewuste keuze voor een betere wereld."

ONZE diamanten

"Diamanten, ooit geassocieerd met conflicten en onrecht, schitteren nu als symbolen van vrijheid en ethische pracht. Onze diamanten vertellen niet alleen het verhaal van verbluffende schoonheid, maar ook van een toewijding aan rechtvaardigheid. Met de belofte van ethische mijnbouw en eerlijke handel, schitteren deze diamanten als vrije edelstenen, vrij van het stigma van onrecht. Ontdek de betoverende schittering van edelstenen die een nieuw tijdperk van transparantie en menselijkheid vertegenwoordigen."