Ons verhaal

Juwelen maken zit de familie Saddal in het bloed. Die liefde en kennis dragen we al decennia lang over
van generatie op generatie.  Na het afronden van de vakschool en tal van stages bij de  grote Europese
juwelenhuizen  begon  ook Arnold  Saddal 30 jaar geleden zijn eigen  Atelier Saddal, met de focus op exclusieve, custom-made juwelen.

ARNOLD SADDAL

Geboren in een familie van traditionele goudsmeden groeit Arnold Saddal op in Amsterdam. Van jongs af aan is hij gebiologeerd door de schoonheid van bijzondere juwelen en edelstenen. Geen wonder dat hij besluit de familielijn als diamantair voort te zetten. Arnold legt zijn meesterproef af in 1989 en werkt enkele jaren voor de bekendste diamantairs en edelsmeden in Europa. In 1994 richt hij Atelier Saddal op, vanzelfsprekend in Amsterdam, de grootste diamantstad ter wereld met een diamantgeschiedenis van meer dan 400 jaar.

Geraldine saddal

Vanaf het moment dat Geraldine Arnold leert kennen, zijn ze onafscheidelijk. Terwijl Arnold zich als goudsmit vooral bezighoudt met de sourcing, productie en commerciële zaken, is Geraldine al twintig jaar het creatieve brein achter elk design van Atelier Saddal. Met haar vakkennis en onberispelijke smaak in juwelen design laat ze de wensen van de drager van het juweel steeds in vervulling gaan.

YVes saddal

De oudste zoon van Arnold en Geraldine is de oudste telg goudsmeden binnen de familie. Yves is in het bezit van zijn meesterproef en werkt als goudsmid in het familiebedrijf. Zo leert hij het vak van zijn ouders en zet hij de familielijn voort, zoals vele generaties voor hem. Yves is een jonge en ambitieuze vakman, die met zijn eigen sieraden merk Yves&Odile inmiddels stevig aan de weg timmert.

Leon saddal

Leon, de jongste telg van de familie Saddal, rondde in 2023 zijn opleiding audiovisueel af aan het Media College in Amsterdam. Hij is zeer gepassioneerd in het fotograferen en filmen van juwelen. Voor het bouwen van de website van Atelier Saddal draaide hij dan ook zijn hand niet om. Daarnaast werkt hij in de horeca bij Brasserie Van Dam in Amsterdam.

Michel kamburyan

Michel staat bekend als een van de beste meestergoudsmeden die er zijn, nationaal en internationaal gewaardeerd door zijn collega-goudsmeden. Hij volgde zijn opleiding in Istanbul, en is inmiddels meer dan 25 jaar werkzaam bij Atelier Saddal. Zijn vakmanschap en gedrevenheid zorgen al jaren voor de mooiste juwelen in onze collectie. 

Ons steentje bijdragen

Niet alleen in het creëren van juwelen, ook in de manier van werken streeft Atelier Saddal bewust een unieke positie na. Juwelen mogen kostbaar zijn, maar nooit ten koste gaan van de aarde. Daarom werken wij principieel uitsluitend met conflictvrije diamanten die binnen een gereguleerde handel worden aangekocht, en kopen wij geen edelmetaal aan dat niet geheel traceerbaar is. Zo houden we constant oog voor de soms met mijnbouw geassocieerde, menselijke of milieutechnische problemen. Ons goud komt rechtstreeks uit de bestaande markt, waarna we het via gecontroleerde processen
omsmelten tot nieuw goud. Het spreekt vanzelf dat Saddal ieder juweel certificeert en signeert als een unieke Saddal.

Atelier Saddal actief betrokken bij Dance4Life , een afdeling van Stichting
Rutgers. Dance4life gebruikt muziek en dans om seksuele voorlichting aan te bieden aan jongeren.
Door hen te betrekken en inspireren, motiveert Dance4life de jongeren om zelf in actie te komen en
de verspreiding van hiv en aids wereldwijd terug te dringen.