PLatinum

BY SADDAL

WAAROM WERKT SADDAL MET PLATINA

Platina is een schitterend edelmetaal met unieke eigenschappen. Zo smelt het pas bij 2.045 graden Celsius en het is opmerkelijk buigzaam, waardoor het uitstekend geschikt is om er juwelen van te maken. Maar bovenal is platina in tegenstelling tot goud of zilver zeer goed bestand tegen slijtage, verkleuring en oxidatie. Hierdoor blijft de schitterende glans bewaard en is uw juweel altijd in optimale conditie. Daarom werkt Saddal graag met dit prachtige edelmetaal. 


De belangrijkste eigenschappen op een rij: 

.Platina verkleurt en oxideert niet. Het behoudt zijn natuurlijke ijswitte kleur voor eeuwig en laat de schittering van uw diamanten altijd perfect uitkomen. 

.Platina juwelen zijn voor 95% zuiver en tasten de (gevoelige) huid niet aan. 

.Platina is 30 keer zeldzamer dan goud. Het smelt bij 2.045 graden Celsius en het is opmerkelijk buigzaam. Ideaal om er juwelen van te maken. 

.Platina is veel duurzamer dan andere edelmetalen, zoals goud. Door de hoge dichtheid van platina ontstaat er vrijwel geen slijtage van de zetting en de ring. Niet voor niets zijn alle wereldberoemde diamanten gezet in platina, zoals de Star of Africa en de Hope Diamond.

Platina

Koninklijk Edelmetaal

'Platina' noemden de Spanjaarden het metaal dat ze omstreeks 1740 in Colombia ontdekten: 'klein zilver', teleurgesteld omdat ze geen écht zilver hadden gedolven. De grijswitte glans van dit platina vonden ze ook al niks - ze beschouwden het als verontreiniging. Hadden de Spanjaarden geweten dat dit ongewenst gevonden 'klein zilver' in werkelijkheid platina was, vele malen kostbaarder dan zilver, dan hadden ze waarschijnlijk een gat in de lucht gesprongen.

Tegenwoordig wordt platina wel op waarde geschat en wordt het beschouwd als een van de kostbaarste edelmetalen ter wereld. Platina ontstaat bij de supernova-explosie van zeer zware sterren en is maar in beperkte gebieden op aarde te ontginnen, voornamelijk in Zuid-Afrika, de Oeral, het Siberische Poetoranagebergte, Colombia, Ontario en het westen van de Verenigde Staten. Het schitterende edelmetaal is bijna tweemaal zo zwaar als goud en vanwege de hogere dichtheid smelt het pas bij 2.045 graden Celsius. Geen wonder dat platina soms duurder is dan goud en dat het zeer geliefd is bij koningshuizen!

De afgelopen jaren heeft Saddal zich gespecialiseerd in het werken met dit koninklijke edelmetaal, waarbij wij de kunst van het sieraden maken combineren met meer dan twintig jaar vakmanschap. Met trots presenteren wij u onze 'Supernova-collectie' - een schitterende explosie van platina topjuwelen.