Geraldine Saddal over het runnen van Atelier Saddal samen met haar man: ‘Dankbaar’

Geraldine Saddal over het runnen van Atelier Saddal samen met haar man: ‘Dankbaar’

Geraldine Saddal is het creatieve brein van Atelier Saddal, dat al bijna 30 jaar bestaat. De focus van het juwelenhuis ligt op custom made juwelen. “Het is zo bevredigend om iets persoonlijks te ontwerpen voor iemand. Zo krijg je echt een connectie met je klant.”

Studie

“Ik begon op de IVKO, een kunstvakschool. Daarna ben ik naar de Vakschool Edelsmeden in Amsterdam gegaan. Daar leerde ik de beginselen van het vak. Ik was altijd geïnteresseerd in mooie objecten en hoe ze ontworpen en gemaakt zijn. Ik kijk graag naar grote ontwerpers zoals Fawaz Gruosi van het merk De Grisogono en Marina Mulgari.”

Persoonlijke connectie

“Na mijn studie heb ik bij een juwelier gewerkt. Ik merkte daar dat werken met een bestaande collectie en de verkoop daarvan voor mij niet bevredigend was. Het zijn sieraden die standaard en in hoge oplage worden gemaakt. Het is veel leuker om iets bijzonders en persoonlijks te maken voor iemand, zo krijg je ook een connectie met je klant. Al vrij snel daarna ging ik als goudsmid bij mijn man Arnold werken. Hij is Atelier Saddal in 1994 gestart. We zijn gaan samenwerken en binnen het atelier leerde ik de fijne kneepjes van het vak. Daarnaast volgde ik opleidingen in Engeland, zoals 3D-ontwerpen. Destijds was dat één van de eerst opleidingen op dat gebied en ik werk daar nog steeds mee. Met deze techniek zijn er eigenlijk geen grenzen meer aan je creativiteit.”

Carrièrepad

“Ik ben blij dat mijn man en ik de stap hebben gezet naar een eigen atelier, dat is de beste beslissing die ik in mijn carrière heb genomen. In het ontwerpen kan ik mijn creativiteit kwijt. Ik ben dankbaar dat we sieraden mogen maken voor klanten van over de hele wereld.”

Mentor

“Als eerste heb ik veel geleerd van mijn vader. Hij is ook erg creatief en van hem leerde ik om te kijken naar kunst, waaronder Picasso en ontwerpers zoals Philippe Starck. Daarnaast heb ik veel geleerd van mijn man, een hele goede goudsmid en tevens een goede zakenman. Fijn om dit samen te mogen doen.”

Het hele interview met Geraldine Saddal lees je in de Elegance.