FAQ’s Atelier Saddal

Ik zou graag een zoom afspraak willen inplannen als kennismaking, kan dat?

Natuurlijk kan dat. Toch zouden wij het liefste live afspreken met elkaar, waardoor wij nog beter kunnen laten zien hoe wij werken en nog beter kunnen uitleggen wat de mogelijkheden zijn.

Mocht je toch een zoom meeting willen, dan zorgen we ervoor dat je een link krijgt op het afgesproken tijdstip.

Waar komen jullie goud en diamanten vandaan?

Het goud dat wij gebruiken komt via toeleveranciers die het Convenant Verantwoord Goud hebben ondertekend. Het goud dat wij geleverd krijgen komt niet van onethische goudwinning uit mijnen. Ook hergebruiken wij het goud uit oude sierraden, dat wij zelf weer verwerken tot nieuw goud.

Onze diamanten sourcen wij uitsluitend via de gereguleerde diamanthandel waar wij al sinds 1994 lid van zijn. Onze Amsterdamse diamant beurs is direct verbonden met alle diamant beurzen ter wereld, daar zijn bindende afspraken gemaakt, deze Code of Conduct gaat onder andere over de herkomst van diamanten.

Wat kost het maken van mijn droomjuweel?

Er zijn net zoveel wensen en verschillende juwelen als er mensen zijn in de wereld. Het hangt er natuurlijk heel erg vanaf hoeveel goud en edelstenen verwerkt worden in het juweel en ook de kwaliteit van de edelstenen bepaalt de prijs van het juweel.

Nadat we de wensen van de klant hebben stellen wij eerst een offerte op voor het juweel. Zo weet de klant altijd wat een juweel kost.

De instapprijs voor een juweel van Atelier Saddal is ongeveer € 3.000.

Op welke manier kan ik betalen?

Na de kennismaking sturen wij een offerte. Na akkoord op de offerte vragen wij een aanbetaling (vanaf 30%), die giraal overgemaakt dient te worden. Het restant bedrag wordt giraal voldaan bij het ophalen van het juweel.

En als ik niet tevreden ben over het juweel, wat dan?
Dat is ons gelukkig nog nooit overkomen. Maar als het juweel niet goed is opgeleverd, of er zijn andere wensen van de klant, dan gaan wij – binnen de gemaakte afspraken – net zolang door totdat de klant gelukkig is.
Hoe werkt het jaarlijkse onderhoud van mijn gemaakte juweel?
De eerste 5 jaar kun je het juweel jaarlijks en kosteloos bij ons aanbieden voor onderhoud. Onder onderhoud verstaan wij schoonmaken, polijsten, afstellen en kleine reparaties.
Hoe lang duurt het maak proces? Zou het mogelijk zijn om het te versnellen?
Het maken van een juweel duurt gemiddeld 15 werkdagen, uiteraard als er een dringende reden is om dit versnellen dan is dat mogelijk.
Hebben jullie een fysieke winkel?
Wij werken op dit moment direct vanuit ons atelier, en hebben daar de mogelijkheid klanten te ontvangen op afspraak. In het atelier krijgt men een indruk van hoe het juweel gemaakt wordt.
Ik ben van plan een verassing te maken voor mijn vriendin, vriend, partner, hoe weet ik de ringmaat?

Als er een bestaande ring is dan geven wij meetapparatuur mee om dit zelf thuis op te meten. Hoe leuk is het niet om iemand echt te kunnen verrassen!

Soms kunnen wij ook de maat inschatten via een foto. Maar wees gerustgesteld: als blijkt dat ring niet goed op maat is, dan vermaken wij deze kosteloos naar de juiste maat van de drager.

Hebben jullie voorbeelden van gemaakte juwelen?
Wij hebben een hele grote verscheidenheid aan juwelen gemaakt. Van ringen, tot armbanden, tot hangers, oorbellen en colliers. Er is niets te gek of te moeilijk voor Atelier Saddal. Wij beheersen elke techniek en leveren de juwelen af onder de best mogelijke kwaliteit. Wilt u weten wat wij allemaal al vervaardigd hebben? Onder {INSPIRATIE} treft u een selectie van onze custom-made juwelen aan. Veel kijkplezier!
Hoe ziet het certificaat en de verpakking van Atelier Saddal eruit?

Op ons certificaat staat precies vermeld van welk gehalte goud het juweel is gemaakt. De diamanten worden beschreven in vorm, kleur, gewicht en zuiverheid. Om een compleet beeld te krijgen, wordt er ook een foto van het juweel op het certificaat geplaatst. Bekijk de verpakking hier